Lindner Lintrac 110
Podjetje Lindner je leta 2013 na sejmu Agritechnica v Hannovru predstavilo brezstopenjski Lintrac, in sicer model Lintrac 90, štiri leta kasneje na istem sejmu pa še model Lintrac 110. Traktor smo preizkusili na pobočjih smučišča Pohorje.
Tehnika Narava
Kmečki glas

Torek, 20. avgust 2019 ob 11:44

Odpri galerijo

Podjetje Lindner je predlani praznovalo sedemdeset let proizvodnje traktorjev, od ustanovitve leta 1948. Herman Lindner je sicer med drugo svetovno vojno razvil specialno propelersko turbino za letala Messerschmidt. Po vojni je izdeloval žage za razrez lesa, leta 1948 pa začel s proizvodnjo traktorjev.

Tine Šarh opravlja še zadnje nastavitve na priklopih za mulčerja INO EURO 230 in 280. Tine Šarh opravlja še zadnje nastavitve na priklopih za mulčerja INO EURO 230 in 280.

Letno proizvedejo okrog 1500 traktorjev in okrog 300 transporterjev. Od leta 1963 v traktorje vgrajujejo Perkinsove motorje. Leta 1953 so izdelali prvi avstrijski traktor s štirikolesnim pogonom. Leta 1969 so izdelali prvi traktor transporter, leta 1996 pa prvega Geotraca.


				Pri preizkusu traktorja so nam pomagali Šarhovi iz Lobnice nad Rušami, ki imajo v lasti že štiri traktorje Lindner, in sicer Geotrac 60 (letnik 1999), Geotrac 103 (letnik 2006), Geotrac 124 (letnik 2012) in Lintrac (letnik 2017). Skrajno levo je Lintrac 110.			Pri preizkusu traktorja so nam pomagali Šarhovi iz Lobnice nad Rušami, ki imajo v lasti že štiri traktorje Lindner, in sicer Geotrac 60 (letnik 1999), Geotrac 103 (letnik 2006), Geotrac 124 (letnik 2012) in Lintrac (letnik 2017). Skrajno levo je Lintrac 110.

Lindnerjevi traktorji so gorski traktorji, prilagojeni za delo na velikih nagibih. Dodatno za večjo stabilnost poskrbijo dvojne pnevmatike. Lindnerjevi traktorji so gorski traktorji, prilagojeni za delo na velikih nagibih. Dodatno za večjo stabilnost poskrbijo dvojne pnevmatike.

Program Lindner

Lindner ima v proizvodnem programu dve seriji standardnih traktorjev, in sicer Geotrac 4 (šest modelov z močjo od 55 do 83 kW oziroma od 75 do 113 KM) ter Lintrac (dva modela). Tretjo serijo pa predstavljajo traktorji transporterji Unitrac (štirje modeli z močjo od 55 in 80 kW oziroma od 75 do 109 KM).

Pri kupcih računajo na živinorejske kmetije, ki imajo strm teren oziroma za tiste z oteženimi dejavniki za pridelavo, dejansko za gorsko-hribovske kmetije. Lindner svoje traktorje ponuja tudi za komunalne dejavnosti, takrat so v oranžni barvi, vinogradniške in za gozdarsko dejavnost. Novosti pa so traktorji LINTRAC z zamenljivimi gosenicami za zimsko dejavnost na smučiščih ali komunalno dejavnost.

Serija Lintrac

Serija Lintrac predstavlja prvi brezstopenjski standardni traktor s krmiljeno zadnjo osjo. Lintrac 90 ima 75 kW/102 KM, Lintrac 110 pa 83 kW/113 KM. Brezstopenjski menjalnik prihaja od ZF in omogoča končno hitrost 40 km/h. Lintrac obstaja tudi v ožji – plantažni izvedbi, kjer je širok okrog170 cm. Zadnja kolesa se s pomočjo hidravličnih cilindrov obračajo do 20 stopinj v odvisnosti od vgrajenih pnevmatik.

Možen je tudi tako imenovan pasji hod (istočasno zavijanje prednjih in zadnjih koles v isto smer). To in nizko težišče (pod 85 cm) omogoča večjo varnost pri delu na strmini. Traktor je zelo okreten zaradi štirikolesnega krmiljenja in ima zato relativno majhen obračalni krog.

Lindner se veliko posveča digitalizaciji, razvili so TracLink-Pilot za avtonomno vožnjo traktorja. Za vinogradnike pa so razvili TracLink Pilot Laser, ki omogoča avtomatsko vodenje traktorja med vrstami trte v vinogradu. Ta način deluje brez GPS-sistema.

Motor

V osnovi je traktor Lintrac 110 namenjen za delo na strmih površinah oziroma za delo na hribovskih kmetijah. Štirivaljni 3,4 litrski Perkinsonov motor proizvede 83 kW/113 KM. Motor izpolnjuje s pomočjo filtra okoljske zahteve stopnje 3B oziroma Tier 4 interim. Motor je vodno hlajen in je izdelek podjetja Perkins, odlikuje ga visok navor, ki znaša nekaj več kot 40 %. Za vbrizg goriva je uporabljena tehnologija skupnega voda (Commonrail), ki omogoča visoke tlake vbrizga goriva. Za pogon tega motorja lahko uporabljamo tudi biodizel v predpisani mešanici z mineralnim dizelskim gorivom (za natančno določeno razmerje biodizla in mineralnega dizelskega goriva se je potrebno posvetovati z zastopnikom). Motor ima območje konstantne moči v širokem območju vrtljajev motorja, ki se začne pri 1600 vrt./min. motorja ter konča pri 2200 vrt./min. motorja. To omogoča uporabniku doseganje enake motorne moči, ki jo motor doseže pri višjih vrtljajih motorja (npr. pri 2100 vrt./min. motorja) že pri nižjih vrtljajih motorja (npr. pri 1600 vrt./min. motorja), kar posledično pomeni nižjo porabo goriva. V povezavi motorja s brezstopenjskim menjalnikom na ta način dosežemo optimalno porabo goriva. Motor je opremljen tudi s filtrom za delce, ki se avtomatično regenerira v določenih intervalih, npr. vsakih 30 do 50 delovnih ur (po opravljenih 3000 delovnih urah se opravi njegovo celotno čiščenje). Za hlajenje sistema skrbijo hladilniki, razvrščeni eden za drugim. Med spredaj nameščena hladilnika (hladilnik za hlajenje motorja in oljni hladilnik) je vstavljen hladilnik klimatske naprave, ki se premika v stran, kar olajša čiščenje vseh hladilnikov. Sicer je na voljo opcija CleanFix za čiščenje hladilnika enostavno s pritiskom na stikalo. S tem aktiviramo vetrnico, da se zavrti v drugo smer in izpiha nečistoče.

Transmisija

Model Lintrac 110 se ponaša z brezstopenjskim TMT11 menjalnikom z L-Drive gumbom za upravljanje vožnje in prestavljanje. Kontinuirana variabilna transmisija (CVT) je izdelek podjetja ZF iz Nemčije. Transmisija Lintraca 110 je zasnovana v lažji izvedbi (za traktorje manjše moči) s kombinacijo mehanskega gonila in hidrostatičnega pogona (ima večje mehansko in manjše hidrostatično razmerje pri prenosu moči). Hidrostatičen del omenjene transmisije je izdelek podjetja Bosch Rexrotha, ki je razvil kompaktno hidrostatično enoto, ki deluje z visokim izkoristkom tudi pri visokem hidrostatičnem razmerju pogona, pri visokem nominalnem tlaku 450 bar, pri prostornini samo 45 cm3 (hidrostatična enota je namenjena za traktorje v razredu moči od 58,8 kW/80 KM do 88,2 kW/120 KM).

Hitrost vožnje je do 43 km/h naprej in do 20 km/h vzvratno.

Upravljalni sistem hidromehanske transmisije za vožnjo traktorja se komercialno imenuje L-Drive in se nahaja na konzoli, na voznikovi desni strani. Omenjeni sistem je opremljen s centralno nameščenim vrtljivim gumbom, ki je namenjen za izbiro smeri in hitrosti vožnje traktorja, kar predstavlja novo rešitev. Omenjeni gumb nadomešča klasično ročico menjalnika, način vožnje pa uporabnik izbere s pomočjo stikal, ki so nameščena okrog vrtljivega gumba (na stikalih se lahko izbere počasna vožnja, tempomat, uporaba nožne sklopke, vklop štirikolesnega pogona, vklop diferencialne zapore itn.). Desno od vrtljivega gumba je nameščena ročica za upravljanje prednjega hidravličnega dvigala in hidravličnih ventilov za zunanje hidravlične porabnike na priključnih strojih. (z mikrostikalom uporabnik lahko izbira med različnimi funkcijami hidravlike).

Hidravlično dvigalo

Dvižna sila elektro-hidravličnega dvigala znaša pri modelu 110 kar 4900 kg z možnostjo zunanjega upravljanja. Črpalka omogoča spremenljiv tok črpanja olja, od 4 do 88 litrov na minuto in je odvisno od potreb pri delu, na razpolago je do pet hidravličnih izhodov.


				Na obeh straneh traktorja so na blatnikih nameščena stikala za upravljanje s hidravličnim dvigalom in priključno gredjo. Možnost upravljanja tudi EHS ventilov ali ročnega plina s tipkami na blatniku			Na obeh straneh traktorja so na blatnikih nameščena stikala za upravljanje s hidravličnim dvigalom in priključno gredjo. Možnost upravljanja tudi EHS ventilov ali ročnega plina s tipkami na blatniku

Traktor je opremljen z I.B.C monitorjem, s katerim nadzorujemo vse pomembne značilnosti traktorja pri delovanju. Omenjeni sistem omogoča, da je dobava ustrezne količine olja v skladu s trenutnimi potrebami, s tem se zmanjša poraba energije.


				Za zunanje hidravlične porabnike so namenjeni trije pari hitrih hidravličnih priklopov, štiri cevi in povratni hidravlični izhod.			Za zunanje hidravlične porabnike so namenjeni trije pari hitrih hidravličnih priklopov, štiri cevi in povratni hidravlični izhod.

V kabini sta nameščena dva komandna sistema za zadnje in prednje hidravlično dvigalo (elektronsko krmiljena – EH izvedba). Spodnje ročice prednjega hidravličnega dvigala se zaradi varnosti enostavno preklopi v transportni položaj če na njih ni priklopljenega priključnega stroja. Hitrost priključne gredi znaša 540/750/1000/1400 vrt./min., opcijsko sprednje pa 1000 vrt./min.


				Stikali za upravljanje prednjega hidravličnega dvigala			Stikali za upravljanje prednjega hidravličnega dvigala

Vodena zadnja os

Traktor je še posebej primeren za delo na strminah z naklonom do 60 %. To mu omogoča nizko težišče (nižje od 85 cm). Tej lastnosti se pridrži še možnost vodenja zadnjih koles do 20 stopinj, kar omogoča, da se traktor lažje obrne (manjši obračalni krog za 2 metra; namreč premer obračanja traktorja z vodeno zadnjo osjo znaša 8 metrov, brez nje pa 10 metrov). Poleg tega obstaja možnost uporabe pasjega hoda, kar še dodatno izboljša vodenje pri opravljanju delovnih operacij na nagnjenih terenih. Vodenje zadnjih koles omogoča lažje obračanje na koncu parcel pri košnji, delu z obračalnikom, delu s prednjim nakladalnikom na omejenem prostoru dvorišča kmetije itn. Poleg tega zasnova samega traktorja in vodenje zadnjih koles omogoča, da je traktor izredno primeren tudi za delo v trajnih nasadih (sadovnjakih in vinogradih), kjer je potrebno pogosto obračanje pri vstopanju ali izstopanju iz vrst nasada (dodatno prednost mu omogočajo manjše dimenzije). Vodena zadnja os omogoča večjo stabilnost v njenem vodenju ter posledično manjše mehanske poškodbe podlage, na kateri traktor deluje. Zaradi velike okretnosti in odlične preglednosti iz kabine bo primeren tudi za vsa dvoriščna opravila v kmetijstvu, kjer bi potrebovali uporabo specialnega dvoriščnega traktorja. Zaradi močnega motorja, dobrih trakcijskih lastnosti ter elektro-hidravlične izvedbe dvigala je primeren tudi za opravila, kot je npr. osnovna obdelava tal. Sicer se vodena zadnja os izklopi pri hitrosti nad 20 km/h.


				Upravljanje zadnje osi s pomočjo elektronskega prikazovalnika.			Upravljanje zadnje osi s pomočjo elektronskega prikazovalnika.

S sprednjimi kolesi lahko zavijemo do 52 stopinj. Zavore na zadnjih kolesih delujejo hidrostatično in so v oljni kopeli. Pri vsakem zaviranju se avtomatsko vklopijo vsa kolesa. Diferencialna zapora zadaj je elektro-hidravlične izvedbe in se vklaplja s pritiskom na gumb, spredaj pa je (kot dodatna oprema) diferencialna zapora samostojna in se vklopi samodejno.


				Nameščanje dvojnih pnevmatik spredaj in zadaj			Nameščanje dvojnih pnevmatik spredaj in zadaj

Dodatne pnevmatike namestimo v nekaj minutah s prilagojenim sornikom z zatičem in navojem. Dodatne pnevmatike namestimo v nekaj minutah s prilagojenim sornikom z zatičem in navojem.

Kabina

Kabina je varnostno trojno testirana, ima panoramsko zasteklitev (prostorsko ukrivljena stekla), kar omogoča odlično preglednost, za večje udobje voznika skrbi mehansko vzmetenje. V kabino vstopimo enostavno brez ovir pri vstopu skozi varnostna steklena vrata iz enega kosa.


				Notranjost bogato opremljene kabine z udobnim sedežem za sovoznika			Notranjost bogato opremljene kabine z udobnim sedežem za sovoznika

Čeprav je traktor manjših zunanjih dimenzij je kabina prostorna (precej nazaj pomaknjeni stebri kabine omogočajo odlično preglednost). Zaradi lažjega vzdrževanje je obložena s plastičnimi oblogami, ki se enostavno čistijo. Dno je ravno in izvedeno tako, da pri čiščenju ne bomo imeli nobenih težav. V kabini je nameščeno prezračevanje z ventilatorjem in ogrevanjem, klimatska naprava pa je za slovenski trg serijska. Sedež je udobne izvedbe (Grammer) z zračnim vzmetenjem (serijska oprema). Traktor je serijsko opremljen z močnimi bi-halogenskimi žarometi. Strešni žarometi halogenske, ksenon ali LED izvedbe (odvisno od želje naročnika) in dva žarometa zadaj zagotavljajo optimalno osvetlitev za delovne operacije ob mraku. Luči se lahko prižigajo ali ugašajo tudi samodejno glede svetlobnih razmer podnevi. Zadnje in zavorne luči so v sodobni LED izvedbi, imajo izredno dolgo življenjsko dobo in lahko delujejo do 20 tisoč delovnih ur. Možnost je vzmetenje prednje preme, kar se še posebej dobro obnese pri neravnih terenih.

Informacije na voljo s pomočjo standardnega Lindnerjevega I.B.C. računalnika s prikazovalnikom (angl. Inteligent on BoardComputer, ki omogoča komunikacijo z uporabnikom).


				Uporabniku so vse informacije na voljo s pomočjo standardnega Lindnerjevega I.B.C. računalnika s prikazovalnikom, ki omogoča komunikacijo z uporabnikom. Poleg klasičnih informacij, v menijih nastavljamo številne funkcije hidravličnega pretoka, nadzorujemo porabo goriva…			Uporabniku so vse informacije na voljo s pomočjo standardnega Lindnerjevega I.B.C. računalnika s prikazovalnikom, ki omogoča komunikacijo z uporabnikom. Poleg klasičnih informacij, v menijih nastavljamo številne funkcije hidravličnega pretoka, nadzorujemo porabo goriva…

Uporabniku so vse informacije na voljo s pomočjo standardnega Lindnerjevega I.B.C. računalnika s prikazovalnikom, ki omogoča komunikacijo z uporabnikom. Poleg klasičnih informacij, v menijih nastavljamo številne funkcije hidravličnega pretoka, nadzorujemo porabo goriva…


				Izbor stikal za upravljanje in krmiljenje električne hidravlične regulacije (uravnavanje dviga, dušenje nihanja…) in priključne gredi.			Izbor stikal za upravljanje in krmiljenje električne hidravlične regulacije (uravnavanje dviga, dušenje nihanja…) in priključne gredi.

Za uporabnika je pomembno, da je ekran prikazovalnika prekrit s specialnim steklom, ki ima nizko refleksijo tudi v izredno močni sončni svetlobi. Navigacija skozi računalniški meni je enostavna zahvaljujoč osvetljenim funkcijskim gumbom in posebnim rotirajočim gumbom. Uporabnik lahko na ekranu dobi informacijo, ki jo potrebuje (podatek o št. vrtljajev motorja, hitrosti vožnje in št. vrtljajev priključne gredi, sistemskemu statusu traktorja, stanju motorja itn.). Uporaba najbolj pomembnih funkcij je prikazana korak po koraku v meniju za pomoč. Tudi fino nastavljanje EH hidravlike je opravljeno s pomočjo omenjenega prikazovalnika, ki dodatno omogoča, da se vsa elektronika traktorja lahko nadzoruje.


				Sistem za vožnjo traktorja, ki se imenuje L-Drive (komerc. ime), nahaja se na desni strani na konzoli. Opremljen je s centralno nameščenim vrtljivim gumbom, ki je namenjen za izbiro smeri in hitrosti vožnje traktorja (nadomešča klasično menjalniško ročico), način vožnje pa uporabnik izbere s pomočjo stikal, ki so nameščena okrog vrtljivega gumba (na stikalih se lahko izbere počasna vožnja¸(plazeče prestave), tempomat (s tiščanjem tipke tempomata za tri sekunde bo aktualna hitrost vožnje shranjena in na I.B.C. zaslonu se prikaže simbol tempomata), uporaba nožne sklopke, vklop štirikolesnega pogona, vklop diferencialne zapore itn.). Desno od vrtljivega gumba je nameščena še ročica za upravljanje prednjega hidravličnega dvigala in hidravličnih ventilov za zunanje hidravlične porabnike na priključnih strojih (z mikrostikalom uporabnik lahko izbira med različnimi funkcijami hidravlike).			Sistem za vožnjo traktorja, ki se imenuje L-Drive (komerc. ime), nahaja se na desni strani na konzoli. Opremljen je s centralno nameščenim vrtljivim gumbom, ki je namenjen za izbiro smeri in hitrosti vožnje traktorja (nadomešča klasično menjalniško ročico), način vožnje pa uporabnik izbere s pomočjo stikal, ki so nameščena okrog vrtljivega gumba (na stikalih se lahko izbere počasna vožnja¸(plazeče prestave), tempomat (s tiščanjem tipke tempomata za tri sekunde bo aktualna hitrost vožnje shranjena in na I.B.C. zaslonu se prikaže simbol tempomata), uporaba nožne sklopke, vklop štirikolesnega pogona, vklop diferencialne zapore itn.). Desno od vrtljivega gumba je nameščena še ročica za upravljanje prednjega hidravličnega dvigala in hidravličnih ventilov za zunanje hidravlične porabnike na priključnih strojih (z mikrostikalom uporabnik lahko izbira med različnimi funkcijami hidravlike).

Omenjeni prikazovalnik lahko uporabniku prikazuje tudi sliko z zadaj vgrajeno kamero (dodatna oprema), ki nam omogoča pogled na priključne stroje npr. nakladalno prikolico itn., obstaja pa tudi možnost uporabe dveh infrardečih bočnih ali zadaj pritrjenih kamer. Po naročilu je lahko traktor opremljen s prednjim diferencialom, z dodatnimi utežmi, 2x dodatna LED žarometa spredaj in zadaj, komunalne delovne luči, EFH težnostni ventil spredaj, s prednjim hidravličnim dvigalom in prednjo priključno gredjo, prednjim nakladalnikom, 4x hidravlične cevi spredaj na nosilcih in sedem polna vtičnica, priklopom za hidravlične zavore prikolice, kompresorjem, ogrevanim zadnjim steklom in ogledali, kamero za vzvratno vožnjo, metalno barvo po želji kupca, toniranimi stekli, radijskim sprejemnikom, zadnji brisalec s pranjem, aplikacijo TracLink za daljinsko vodenje traktorja, CleanFix-čistilec hladilnika motorja…


				Izbor stikal za upravljanje in krmiljenje električne hidravlične regulacije (uravnavanje dviga, dušenje nihanja…) in priključne gredi.			Izbor stikal za upravljanje in krmiljenje električne hidravlične regulacije (uravnavanje dviga, dušenje nihanja…) in priključne gredi.

Lintrac 110 je Lindnerjev prvi traktor z samodejnim daljinskim vodenjem traktorja, razvili so TracLink-Pilot za avtonomno vožnjo traktorja. To pomeni, da s pomočjo GPS sistema natančno upravljamo traktor brez posredovanja voznika. Ob začrtanju prve vožnje, lahko traktor nato samodejno nadaljuje vožnjo. Pri tem je v pomoč kamera, ki nudi 360 stopinjski pogled okrog traktorja (SurroundView), kar precej poveča varnostne elemente pri delu na dvorišču ali pa drugje.

Širina traktorja pri specialni izvedbi za nasade znaša cca 160 cm, v klasični izvedbi znaša širina od 210 do 230 cm. Pri traktorju so standardne pnevmatkezadaj 540/65 R34 in spredaj 440/65 R24. Možnost je namestitev še dodatnih koles spredaj in zadaj, kot pri testnemu traktorju.Zadnja kolesa so dimenzij 11,2×R42 ter prednja kolesa 280/80/R28. V tem primeru je širna traktorja okrog 3 m.

Končna ocena
Traktor Lindner Lintrac 110 je namenjen za delo na srednje velikih kmetijah, predvsem se njegova vrednost izkaže na velikih strminah. Delo nam olajšajo močan Perkinsonov motor, brezstopenjski menjalnik proizvajalca ZF, zmogljivo zadnje hidravlično dvigalo in črpalka za olje, za udobje pa poskrbi prostorna kabina in I.B.C. računalnik z monitorjem, kjer nadzorujemo in upravljamo delo traktorja. Tako ima Lintrac možnost vodenja zadnjih koles do 20°, kar omogoča da se traktor lažje obrne.

Tehnični podatki

Motor: štirivaljni, vodno hlajen, prostornina 3400 cm3, moč 83 kW/113 KM pri 2200 vrt./min., maksimalni navor 450 Nm pri 1400 vrt./min.; količina goriva v rezervoarju: 120 l; menjalnik: brezstopenjski ZF-TMT11, brezkončno število prestav za vožnjo naprej in nazaj, nazaj; maksimalna hitrost 43 km/h; diferencialna zapora: zadaj elektromagnetni vklop, spredaj avtomatska- dodatna oprema; zavore:hidravlično lamelne zavore v olju; spredaj avtomatske pri zaviranju, opti stop ob zaviranju do 6 km/h, hidravlično dvigalo: elektronsko upravljanje EH, kategorija II., maks. dvižna sila zadnjega hidravličnega dvigala znaša 4900 kg, sprednjega pa 2500 kg; maksimalna pretočna količina hidravlične črpalke od 4 do 88 (možnost 100) l/min olja pri 200 barih, trije pari hitrih hidravličnih priklopov, štiri cevi in povratni hidravlični izhod; priključna gred: zadnja 540/750/1000/1400 vrt./min, prednja 1000 vrt./min. (opcija); pnevmatike: zadaj 540/65 R34, spredaj 440/65 R24; mere (dolžina/širina/višina v cm): 353/210 do 230, z dvojnimi kolesi 300 cm/264; masa: 4400 kg (skupna dovoljena 8000 kg); masa traktorja preračunana na moč: 53 kg/kW (38,9 kg/KM); cena: 92.720 EUR z DDV osnovni model; zastopstvo: LARIX GT, d. o. o., Belska cesta 38, 4205 Preddvor, tel.: (04) 255 66 10; 041/624 863; e-pošta: larixgt@siol.net, spletna stran: www.lindner.si

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 23. Mar 2020 at 13:08

132 ogledov

Izšla je nova številka revije Tehnika in Narava 1/2020
Predvsem si vsi želimo, da bi se stanje hitro umirilo, da se v naše življenje povrne mir, podjetja pa lahko normalno poslujejo. Nenazadnje dolga prepoved lahko v resne likvidnostne težave spravi še tako dobro delujoče in trdno podjetje. Trend letne prodaje traktorjev lahko ponovno za lansko leto ocenimo kot »srednje dobro« ne le v Sloveniji, ampak tudi v drugih evropskih državah. Z natančno 1350 prodanimi traktorji je prodaja za deset odstotkov manjša kot leto poprej. Lansko leto je bilo, s praktično enako prodajo (razlika 2 traktorja), na nivoju leta 2014. Torej je bilo stanje boljše kot v letih 2015 in 2016, a kaže tudi na to, da se pri nas vztrajno zmanjšuje število kmetij, ki zmorejo investirati. Malenkostno večja prodaja v decembru 2019 še ne daje osnove za napoved, da se bo trend v letu 2020 obrnil navzgor, ker je prodaja februarja, marca in najbrž bo tudi aprila pod nivojem prejšnjih let. Sklepamo lahko, da bo v letu 2020 prodaja nižja od lanske. Pred vami je nov in pregleden katalog traktorjev za leto 2020, v katerem so zbrani in predstavljeni vsi standardni traktorji na slovenskem trgu. Za drugo številko Tehnike in Narave, ki bo izšla v začetku maja, pa pripravljamo še podroben katalog sadjarsko-vinogradniških, komunalnih in gorskih traktorjev ter transporterjev. V tretji, junijski številki priljubljene priloge o mehanizaciji bodo predstavljeni še enoosni in mali gumigosenični traktorji, dvoriščni traktorji pa konec leta, v novembrski številki naše revije. Tokrat vam predstavljamo 546 standardnih traktorjev, ki jih lahko izberete in kupite v Sloveniji. To je velika številka, saj ima vsak model še številne druge različice, tako pri opremi, vrsti menjalnika in drugih značilnostih. Čeprav so na voljo številni različni modeli pa se kar tretjina traktorjev na našem tržišču proda v okviru iste serije posamezne blagovne znamke. Kot zanimivost lahko omenimo, da kar tričetrtine odstotkov vseh na novo prodanih traktorjev prodajo trgovci oziroma zastopniki enajstih blagovnih znamk, preostalih četrt prodanih traktorjev pa se porazdeli med 28 različnih blagovnih znamk. Povprečna moč prodanih traktorjev pri nas je bila lani 65,2 kW oziroma 88,7 KM, kar je kilovat več kot pred letom dni in je odraz prodaje večjih traktorjev. Če pogledamo prodajo po skupinah proizvajalcev se vrstni red na prvih treh mestih zadnjih nekaj let ne spreminja. Za koncernoma CNH z blagovnimi znamkami New Holland, Steyr in Case IH in SDF z blagovnimi znamkami Deutz Fahr, Same in Lamborghini, sledi John Deere, nato pa Solis, Antonio Carraro, AGCO skupina (Fendt, Massey-Ferguson, Valtra), Impodan, Claas in Argo skupina (Landini, McCormick in Valpadana). V novi številki si lahko preberete statistiko prodaje traktorjev v letu 2019, test McCormicka X6.440 VT-Drive in članek o varnosti.

Mon, 23. Mar 2020 at 10:56

175 ogledov

Slovenski trg traktorjev v letu 2019
Po povečanju prodaje v letu 2018 za 5,2 odstotka oz. za 78 traktorjev in v letu 2017 za 301 traktor oz. 27,1 odstotka več kot v letu 2016 (in tudi v letu 2015), smo lani tako zabeležili zmeren padec. Pri tem pa ne gre pozabiti, da sta bili prodaji v letih 2015 in 2016 (1.101 in 1.110 traktorjev) najnižji od leta 2005 naprej. Lani je bilo prodanih praktično enako število traktorjev kot v letu 2014 (natančneje dva manj). Uresničila se je naša napoved, ki smo jo podali na osnovi trendov prodaje v zadnjih mesecih leta 2018, da bo prodaja traktorjev v letu 2019 nekoliko manjša. Lansko leto se je trg traktorjev skrčil za slabo desetino. Razmerja med vodilnimi znamkami ostajajo nespremenjena. Prodaja po mesecih in skupinah proizvajalcev Vrstni red skupin proizvajalcev je zadnja leta bolj ali manj enak, vsaj na prvih treh mestih, nato pa nekoliko zamenjan. So se pa pri večini spremenile prodajne številke. Tako so bili na prvih dveh mestih skupini CNH in SDF, sledil pa je John Deere. Solis se je prebil pred Antonio Carraro, sledil je koncern AGCO in nato Impodan, ki je nekoliko nazadoval. V skupini CNH so prodali 14 traktorjev manj kot leto pred tem (New Holland +39, Steyr -50, Case IH -3), v skupin SDF so prodali 57 traktorjev manj (Deutz Fahr -31, Hürlimann +2, Lamborghini -23 in Same -5). Pri John Deere so prodali enako število, pri Solis 6 več, pri Antonio Carraro 3 več, pri skupini AGCO 9 več in pri Impodan 17 traktorjev manj. Pri Claas so prodali 26 traktorjev več ter v skupini ARGO 8 manj, s tem pa se konča spisek skupin oz. proizvajalcev s prodajo nad 50 traktorjev v letu 2019. 9,3 odstotno povprečno lansko zmanjšanje dobro odraža nihanja prodaje po mesecih v primerjavi s predhodnim letom, razen v februarju , ko je bila prodaja znatno večja kot v februarju 2018. Za nekaj traktorjev je bila večja še v marcu in decembru, v vseh ostalih mesecih pa manjša. Prodaja po blagovnih znamkah Podatke o prodaji po blagovnih znamkah kažejo, da pri relativni primerjavi (v %) upoštevamo le blagovne znamke, ki so v primerjanih letih prodale nad 10 traktorjev. Čeprav se je skupni trg spremenil oz. zmanjšal za 9,3 %, pa so bile spremembe pri posameznih blagovnih znamkah precej večje. Tudi lani je bila na prvem mestu že več let vodilna blagovna znamka New Holland, z 39 traktorji večjo prodajo kot v letu 2018 in prvim mestom tudi po absolutnem povečanju prodaje. Tudi na drugem mestu je bil, kot že več let, John Deere, prodali pa so enako število traktorjev kot leto prej. Na tretjem mestu sledi Solis s +6 traktorji, nato Antonio Carraro s +3, Case IH z -3, Impodan z -17, Steyr z -50 (največje absolutno zmanjšanje prodaje v letu 2019 – po največjem povečanju v letu 2018), Deutz-Fahr z -31, Claas s +26 itn. Serije in tipi v letu 2019 Blagovne znamke najbolj pogosto prodajanih serij zajemajo 82,1 % skupnega trga, njihove najpogosteje prodajane serije pa v seštevku 31,6 % od vseh prodanih traktorjev. Navedeni odstotki so podobni kot v letu 2018. Največji delež prodaje v eni seriji imajo Kioti (84,4 %), Case-IH (62,4 %) in Steyr (62,1 %). Iz podatkov o prodaji traktorjev iz Daljnega vzhoda, lahko zaključimo, da še po številu še vedno najbolje prodajajo traktorji srednjega tehničnega in cenovnega nivoja. To je, glede na velikost, strukturo in kupno moč slovenskih kmetij, tudi logično. Precej kupljenih iz sredstev, ki ne prihajajo iz kmetijske proizvodnje, pač pa iz plač zaposlenih s kmetij v drugih dejavnostih. Pri najbolje prodajanih tipih posameznih blagovnih znamk se je na prvo mesto ponovno povzpel New Holland (s tipom T4.75S). Solis in Antonio Carraro pa sta zamenjala mesta v primerjavi z letom 2018, pri tem se je pri Solisu zamenjal tudi tip traktorja, ki je bil lani najbolje prodajan. Enako prodajo najboljšega tipa kot Antonio Carraro je imel lani tudi Impodan z enakimi tipom kot v letu 2018, a njegovo manjšo prodajo. Na lestvici top 10 tipov (dejansko 11) je 5 tipov New Holland (leto pred tem 2), od še ne naštetih pa je tu še Case IH z enakim najbolje prodajanim tipom kot v letu 2018. Moči traktorjev v letu 2019 Povprečna moč prodanega traktorja se je z 64,4 kW oz. na 87,6 KM v letu 2018, povečala za 0,8 kW ali okroglo za 1 KM na 65,2 kW oz. na 88,7 KM. Od leta 2008 je povprečna moč novih traktorjev v območju +/- 1 kW, le v letu 2018 je bilo to povečanja za + 2,1 kW, v letu 2019 pa je ponovno v povprečju povečanja. Vrstni red vodilnih, ki prodajo v povprečju najmočnejše traktorje ostaja že vrsto let zelo podoben. Tudi lani je bila, tako kot v letu 2018, na prvem mestu Valtra. V enakem vrtnem redu sledijo Fendt, Claas in John Deere. Pod to blagovno znamko je bilo prodano skupaj enako število traktorjev kot pod prvimi tremi skupaj (129). Blagovna znamke z največ prodanimi traktorji (New Holland) je na tej lestvici nižje, saj so prodali več traktorjev manjših moči kot pa prvi našteti. Spodnji del lestvice zaključujeta znamki z Daljnega vzhoda s povprečno močjo pod 50 KM. V tabeli navede blagovne znamke so sicer prodale 91,3 % vseh prodanih traktorjev, kar je enak delež kot v letu 2018. Prodaja od leta 1991 in pogled naprej Pregled prodaje novih traktorjev v letu 2019, ki smo ga pripravili na osnovi registriranih novih traktorjev v posameznih mesecih, zaključujemo z grafikonom, ki prikazuje prodajo novih traktorjev v Sloveniji od leta 1991 naprej. Lansko leto je bilo, s praktično enako prodajo (razlika 2 traktorja), na nivoju leta 2014. Torej je bilo stanje boljše kot v letih 2015 in 2016, a kaže tudi na to, da se pri nas vztrajno zmanjšuje število kmetij, ki zmorejo investirati. Malenkostno večja prodaja v decembru 2019 še ne daje osnove za napoved, da se bo trend v letu 2020 obrnil navzgor. Sklepamo, da bo v letu 2020 prodaja podobna lanski, zelo verjetno pa ne bo večja.

Mon, 23. Mar 2020 at 09:43

183 ogledov

McCormick X6.440 VT-Drive
Dosedanjemu menjalniku XTRASHIFT, to je stopenjski menjalnik, se je pridružil naprednejši menjalnik VT-Drive ali brezstopenjski menjalnik. Serija X6 je s tem doživela določene spremembe, in sicer so po novem na razpolago trije modeli (X6.420, X6.430, X6.440) v seriji s 114, 121 in 130 KM s Power Plus sistemom pa imajo traktorji dodatnih 7 do 12 KM. Dodatna moč pride v poštev predvsem pri vožnji v klanec ali delu s kardansko gredjo. Do sedaj je bil na razpolago le menjalnik 36 + 12 (3 powershift hitrosti), 48 + 16 s superreduktorjem, po novem pa so na voljo tudi brezstopenjski menjalniki VT-Drive s štirimi hitrostnimi stopnjami.   Oznaka VT-Drive na vratih kabine označuje, da ima traktor brezstopenjski menjalnik Motor Motor pri vseh treh modelih je štirivaljni, prostornine 4,5 litra in ima štiri ventile na valj, elektronsko krmiljenje in elektronski vbrizg goriva pod visokim tlakom prek skupnega voda (Common rail). Motor izpolnjuje okoljske direktive Tier 4 final glede izpušnih plinov, ki ga dosegajo s pomočjo t. i. selektivne katalizatorske redukcije (SCR). Rezervoar za AdBlue tekočino za zagotavljanje čistejših izpušnih plinov motorja in rezervoar za dizelsko gorivo. Emisije dušikovega oksida so zmanjšane z brizganjem dodatka AdBlue na osnovi uree v tok izpušnih plinov, prav tako je manj odpadnih delcev in manj izpusta ogljikovega dioksida zaradi manjše porabe goriva. Prav tako je vgrajen DOC sistem oziroma dizel oksidacijski katalizator. Zračni filter ter hladilniki motorja, klimatske naprave in oljni hladilnik so odlično dostopni Preglednica: Značilnosti serije X6 VT Drive Model  X6.420 VT Drive       X6.430 VT Drive  X6.440 VT Drive Motor stopnja 4/Tier 4 Final  BetaPower BetaPower BetaPower Največja moč (kW/KM)  82/111 89/121 95,5/130 Največja moč s sistemom Power Plus (kW/KM)  89/121 98/133 103/140 Največji navor s sistemom Power Plus (Nm) pri 1500 vrt./min 495 545 577 Prostornina motorja (cm3)/število valjev 4500/4 4500/4 4500/4 Menjalnik Kot smo zapisali, je menjalnik brezstopenjski CVT z izbiro štirih stopenj hitrosti, proizvod podjetja ARGO. Tako lahko upravljalec traktorja preklaplja med skupinami s stiskom gumba in nastavlja želeno hitrost po volji za raznovrstna opravila. Najvišja hitrost znaša 40 ali 50 km/h kot pri našem testnem traktorju. Največjo hitrost z nastavitvijo ECO vrtljajev motorjev dosežemo pri zmanjšanih vrtljajih motorja zaradi česar se zmanjšata hrup v kabini in poraba dizelskega goriva. Tudi tu je na razpolago multifunkcijska ročica in DSM 12-inčni monitor za upravljanje in nadzor vitalnih funkcij traktorja. Traktor ima tudi Stop&Action sistem, kar pomeni, da je sklopka integrirana v stopalko za zavoro. Kaj pomenijo štiri hitrostne stopnje VT-Drive Stopnja L1 dovoljuje hitrost vožnje do 3 km/h. S tipko na upravljalni ročici enostavno prestavimo v stopnjo L2, ki dovoljuje hitrost vožnje s uravnavanjem plina do 16 km/h. Stopnja H1 omogoča vožnjo do 21 km/h, stopnja H2 pa do 40 ali pa na našem testnem traktorju 50 km/h. Hitrost vožnje vzvratno so enake za prve tri stopnje, stopnja H2 pa dovoljuje največjo hitrost 25 km/h. Največjo hitrost vožnje posamezne stopnje lahko uravnavamo preko DSM zaslona Krmilna ročica za nadzor hitrosti in smeri vožnje, tipki za izbiro hitrostne skupine, tempomat, ročica za upravljanje sprednjega nakladalnika in hidravličnih izhodov in številne druge funkcije na dosegu roke. Hidravlično dvigalo in priključna gred Traktorji imajo elektronsko nadzorovano hidravlično vzmeteno sprednjo premo, elektrohidravlični vklop priključne gredi, sprednjega pogona, diferencialnih zapor. Multifunkcijski zavorni diski v olju omogočajo odlično zaviranje tudi pri nošenju težkih priključkov. Zadnje hidravlično dvigalo in priključno gred lahko upravljamo izven traktorja. Hidravlična črpalka je variabilno krmiljena s 110 l pretoka olja, visoko zmogljiv elektronsko krmiljen hidravlični sistem ima nosilnosti 5,4 tone, do pet hidravličnih izhodov lahko upravljamo dva elektronsko ali pa po možnosti vseh pet. Priključna gred je pri vseh izvedbah z elektrohidravličnim vklopom in ima standardno dve hitrosti, in sicer 540 in 1000 vrt. na minuto. Možna je izbira štirih hitrosti (540, 540E, 1000 in 1000E vrt./min). Tipke so na obeh blatnikih traktorja. Dvižna sila sprednjega hidravličnega dvigala znaša 2500 kg (opcija), priključna gred je opcija 1000 vrt./min. Kabina Kabina z imenom DeLuxe je štiristebrna, omogoča odlično preglednost v vseh smereh, uporabniku omogoča lahek vstop in izstop iz traktorja. Pogled v kabino. Nekoliko manj udoben sedež za sovoznika. Sicer je kabina bogato opremljena, saj voznik velik del dneva preživi v njej in mu mora zagotavljati dobro počutje. Opremljena je z avtomatsko klimatsko napravo, nastavljivim volanom, zračno vzmetenim hlajeno-ogrevanim deluxe sedežem z multifunkcijskim naslonjalom desne roke. Na voljo pa je tudi dvotočkovno elektronsko nadzorovano hidravlično vzmetenje kabine in neodvisno elektronsko nadzorovano hidravlično vzmetenje sprednje preme po želji kupca. Za boljši pregled nad delom s sprednjim nakladalnikom ima traktor strešno okno. Dobra zatesnjenost kabine dovoljuje maksimalen nivo hrupa le 79 db(A), Armaturna plošča je sodobno opremljena pregledna. Prikazano imamo količino goriva in AdBlue tekočine, temperature hladilne tekočine motorja, opozarja nas na delovanje določenih sklopov traktorja. Prav tako nam prikazuje število vrtljajev motorja, hitrostno stopnjo vožnje, hitrost traktorja, število delovnih ur, čas, prav tako nam je navedeno shranjeno število vrtljajev. Ob volanu levo imamo spreminjevalnik smeri s petimi položaji za vožnjo naprej, nazaj, nevtralni in parkirni položaj. Sicer pa ima traktor kar nekaj novih rešitev in funkcij. Tako lahko s tempomatom vzdržujemo izbrano hitrost, z večnamensko ročico dvigamo in spuščamo hidravlično dvigalo, upravljamo traktor s pomočjo DSM prikazovalnika, elektronsko nadzorujemo ročni plin. Patentirana je rešitev Moj gumb (»My button«), ki ga nudi samo McCormick. To je večnamensko stikalo za hitro izbiro diferencialne zapore, autopowershifta, vklop in izklop štirikolesnega pogona in pa sklopke. Kot smo zapisali ima serija velik 12 inčni monitor, ISOBUS sistem za povezavo s priključki in sistem za pametno kmetovanje. Natančnost prehoda med vrstami oziroma največji odmik znaša 2 cm. Preko posebnega potenciometra imamo tri možne nastavitve: s funkcijo »Auto Mode« nastavljamo hitrost vrtljajev motorja in vozno hitrost, PTO Mode nastavljamo število vrtljajev motorja v povezavi z delom s priključno gredjo, Manual Mode pa voznik traktorja sam nastavlja vrtljaje preko ročice plina. Preklop potenciometra se izvaja v mirujočem stanju. Veliki DSM zaslon, na katerem razberemo ali upravljamo številne funkcije traktorja. Med drugim upravljamo hidravlično dvigalo in odprtost pretoka olja na ventilih, ki je pomemben predvsem pri upravljanju priključkov, na primer pri obračanju pluga, da to ni sunkovito. Prav tako upravljamo priključno gred in druge uporabne ključne funkcije. Traktor ima 55-stopinjski kot obračanja prednjih koles, kar omogoča odlično upravljanje. 16 halogenskih delovnih luči omogoča kakovostno opravljanje dela tudi v nočnem času. Na voljo je hladilnik za hrano in pijačo, ki lahko hladi ali greje, odvisno od letnega časa. Poleg radia je standardna povezava s pametnim telefonom za prostoročno telefoniranje. Stikala za vklop in izklop posameznih sklopov traktorja, kot je vklop in izklop številnih žarometov, nastavitev plavajočega načina upravljanja hidravličnega dvigala. Skrajno desno je ročica za izbiro hitrosti priključne gredi. Na voljo je tudi tovarniška vgradnja sprednjega nakladalnika. Kompatibilen je z nakladalnikom M100, največja dvižna sila tovora znaša 1880 kg. Traktor ima standardno vgrajen sedež za sovoznika, ki pa je mogoče malo manj udoben in bi se ga dalo nadomestiti z modernejšo izvedbo, če imamo namen veliko prevažati otroka v traktorju. Povzetek Serija X6 VT-Drive je uporabna za visoko profesionalno rabo in najzahtevnejše kupce. Namenjena je delom na polju, travnikih, na cesti pa tudi pri delu s sprednjim nakladalnikom. Uporablja se tudi za dela v komunalni dejavnosti. Zmogljiv motor, brezstopenjski menjalnik, odzivno hidravlično dvigalo, visokokakovostna elektronska nadzorovana hidravlična vzmetena sprednja prema s posamičnimi obesami in hidravlično ali zračno vzmetena kabina s preglednostjo ter z zelo kakovostnim prezračevanjem in sedežem, naredijo opravila učinkovita in udobno. Če temu dodamo še DSM 12-inčni zaslon na dotik, s katerim upravljamo traktor in nadzorujemo delovne funkcije, preko večnamenske upravljalne ročice in številne funkcije na upravljalni plošči, je delo s traktorjem X6 VT-Drive zares v užitek. Traktorji serije X6 VT Drive so bili leta 2018 izbrani za najbolj vsestranski traktor (Best utility) na ocenjevanju Toty (Tractor of the year). Tehnični podatki Motor: štirivaljni, turbopolnilnik, intercooler (hladilnik zraka), vodno hlajen, prostornina 4500 cm3, nazivna moč: 95,5 kW/130 KM (po ECE 120) pri 2200 vrt./min, največja moč: 103 kW/140 KM (po ECE 120) pri 2200 vrt./min, max. navor 587 Nm pri 1400 vrt./min., količina goriva v rezervoarju: 320 l, količina AdBlue tekočine: 25 l; interval menjave olja: 500 delovnih ur; menjalnik: brezstopenjski menjalnik s štirimi območji izbire hitrosti, 40 km/h dosežemo pri 1900 vrt./min, največja hitrost do 50 km/h in do 25 km/h nazaj; diferencialna zapora: spredaj in zadaj, elektromagnetni vklop, avtomatski izklop; zavore: ploščne v olju zadaj in spredaj, hidrostatično delovanje; hidravlično dvigalo: elektronsko upravljanje EHR, kategorija II., max. dvižna sila 5400 kg, max. dvižna sila sprednjega: 2500, pretočna količina hidravlične črpalke: load sensing črpalk (110 l/min pri tlaku 200 bar in 38 l/min ločena črpalka za krmiljenje, hidravlični sistem: do pet dvosmernih priključkov, elektro-hidravlični vklop; priključna gred: zadnja 540/1000, 540/1000/540E/1000 vrt./min., prednja 1000 vrt./min.; pnevmatike: zadaj 540/65 R38, spredaj 480/65 R24, proizvajalec po izbiri; mere traktorja (dolžina/širina/višina): 440 cm/205 cm/280 cm, klirens: 42 cm, razdalja med središčema pnevmatik: 254 cm; masa: 5200 kg, skupna dopustna masa: 8500 kg; masa traktorja preračunana na moč: 54,5 kg/kW oziroma 40 kg/KM; cena osnovni model: 81.800 EUR z DDV; zastopstvo: Fabijan, d. o. o., Vosek 6e, 2231 Pernica, tel.: (02) 644 92 88, GSM: 031 357 793, faks: (02) 644 92 89, E-pošta: info@fabijan.si, www.fabijan.si, www.mccormick.it

Tue, 10. Dec 2019 at 07:49

985 ogledov

25. marca bo izšla nova revija Tehnika in Narava
25. marca bo izšla nova številka revije Tehnika in Narava. Predstavili bomo trg traktorjev v letu 2019, prav tako bomo predstavili katalog traktorjev, ki se bodo prodajali v letu 2020 z natančnimi tehničnimi podatki. Testirali smo traktor McCormick X6, prve vtise boste lahko prebrali tudi sami.

Tue, 10. Dec 2019 at 07:43

1075 ogledov

Kioti DK 6010 C
Južnokorejski traktorji Kioti imajo dolgoletno tradicijo, letos je minilo 72 let, odkar so vzpostavili proizvodnjo lastnih traktorjev. V tem času so razvili serijo traktorjev od 20 do 115 KM za kmetijske, komunalne in vinogradniške namene in pred 20 leti začeli s prodajo tudi v Evropi. Celotna proizvodnja traktorjev in sestavnih delov poteka v njihovi tovarni v Seulu, na Nizozemskem pa imajo KIOTI Center Evrope, kjer je kompletna zaloga traktorjev in rezervnih delov za Evropo. Letna proizvodnja znaša 15 tisoč traktorjev in 50 tisoč kakovostnih dizelskih motorjev, ki jih prodajajo tudi drugim proizvajalcem kmetijske in gradbene mehanizacije. Pri nas je za generalni zastopnik podjetje Avto-Mat & co., d. o. o., iz Ložnice pri Žalcu, ki nam je omogočil preizkus traktorja Kioti DK 6010 C na turistični kmetiji Rajh v Vareji pri Vidmu na Ptuju. Od programa za kmetijstvo poleg traktorjev ponujajo tudi različne traktorske priključke, ki so namenjeni dopolnilni obdelavi tal, spravilu sena itn. Priključki so velikostno usklajeni z velikostjo njihovih traktorjev. Podjetje Daedong pri vseh svojih modelih Kioti vgrajuje le svoje komponente. To pomeni da so vsi sestavni deli od motorja, menjalnika, osi, hidravličnega sistema, dvigala, kabine, nakladalnika narejeni v tovarni v južni Koreji. Zato so vse komponente optimalno usklajene druga z drugo, kar omogoča dolgoletno vzdržljivost strojev in zanesljivo uporabnost, s 3-letno tovarniško garancijo. Vse modele je možno nadgraditi z raznoliko dodatno opremo ki omogoča gospodarno uporabo tako poleti kot pozimi (s sprednjim hidravličnim dvigalom, sprednjo priključno gredjo, sprednjim nakladalnikom, kabino…). Kioti DK 6010 C Preizkusili smo model DK 6010 C, ki je uzrl luč sveta v drugi polovici lanskega leta. Traktor sodi v serijo traktorjev Kioti DK 10 (na trgu od leta 2015), ki je sodobna moderna in izpopolnjena serija traktorjev za različna dela na kmetiji, vinogradu, sadovnjaku ali v komunalni dejavnosti. V osnovi je traktor opremljen z varnostnim lokom pri vseh treh modelih (DK 4510, DK 5010 ali DK 6010), po želji lahko na DK 6010 C namestimo udobno varnostno kabino, ki je lahko klimatizirana, ogrevana in zaščitena za varno delo v nasadih. Je kompakten traktor s sinhroniziranim menjalnikom, pogonom 4 × 4, moči 34, 37 ali 43 kW oziroma 45, 49 ali 59 KM. Traktorji serije DK 10 so serijsko opremljeni s hidravličnim volanom, štirimi hidravličnimi izhodi zadaj, ročico za upravljanje sprednjega nakladalnika ali hidravlike spredaj. Opremljen je s hidravličnim vklopom pogona 4x4 in pa priključne gredi zadaj. So izredno okretni in imajo ravno dno, da je dostop in izstop iz traktorja res udoben. Vse traktorje serije DK 10 je možno nadgraditi z originalnim sprednjim nakladalnikom, sprednjim hidravličnim sistemom in sprednjo priključno gredjo. Po klasifikaciji se KIOTI model DK 10 uvršča med standardne traktorje manjše moči, namenjene za različna kmetijska dela na manjših in srednje velikih živinorejskih, in drugih kmetijah, kjer potrebujemo traktor za opravljanje različnih del, kjer zahteva odziven motor (delo v hlevu in na dvorišču, spravilo sena, prevozi na krajših razdaljah, delo v nasadih itn.). Opis traktorja Šibkejša dva modela imata štiri valjni Common rail motorji znamke Kioti, prostornine 2,4 litra pri šibkejšima modeloma ter trivaljni motor, prostornine 1,8 litra, pri modelu DK 6010 C. Prav vsi modeli v tej seriji traktorjev se ponašajo z modernim in ekološko čistim motorjem s skupnim vodom CRDI, ki izpolnjujejo okoljsko stopnjo IV. To dosega s pomočjo filtra za trde delce (DPF). Model  DK 4510 DK 5010 DK 6010 C Nazivna moč (kW/KM)  33,6/45  36,5/49 43/59 Največji navor motorja pri 1700 vrt.  148 166 200 Porast navora (%)  36 36 36                                 Sinhroniziran menjalnik ima 16 prestav za vožnjo naprej in 16 prestav za vožnjo nazaj. Menjalnik ima štiri skupine in štiri prestave. Na levi strani poleg volana je elektro-hidravlični spreminjevalnik smeri, ki nam olajša delo pri premikanju naprej in nazaj, kar je še posebej pomembno pri delu s sprednjim nakladalnikom. Hitrost vožnje znaša od 0,34 do 33 km/h naprej in od 0,33 do 31,6 km/h nazaj. Pogon traktorja se vrši na vsa štiri kolesa in se vklaplja elektronsko, za dodatno učinkovitost je na voljo tudi zadnja blokada diferenciala z mehanskim vklopom. Za zaviranje skrbijo kolutne zavore v oljni kopeli. Sprednji most je močne konstrukcije z zobniškim prenosom na polosi in ponuja zelo velik kot zasuka koles, tako daje traktorju veliko okretnost. Kioti je ta sistem poimenoval Quickturn, ki še dodatno zmanjša krog obračanja. Omeniti velja sistem HST, kar pomeni, da kadar je vključen povezan pedal HST, sta pedal KST in število vrtljajev motorja sinhronizirana. To zmanjša porabo goriva in olajša delovanje traktorja za različno uporabo in delo z nakladalnikom. Kot smo že zapisali, je traktor opremljen s štirimi hidravličnimi izhodi zadaj, kar omogoča izbiro priključkov za različna opravila. Hidravlična črpalka omogoča pretok olja 55 litrov na minuto. Dvižna sila zadnjega hidravličnega dvigala znaša 1700 kilogramov, na skrajni točki je dvig 1470 kg. Možnost je namestitev sprednjega hidravličnega dvigala z dvižno silo 1000 kilogramov. Vrtilna frekvenca zadnje priključne gredi znaša 540/540E/750, sprednja pa opcijsko 1000 vrtljajev na minuto. Vklop in izklop priključne gredi je elektro-hidravličen. Priključno gred upravljamo lahko tudi s tempomatom, kar omogoča zelo majhno porabo goriva (ECO različica pri modelu DK 6010 C). Tempomat si lahko najlažje predstavljamo pri mulčenju. Nastavimo si tempomat pri določeni hitrosti priključne gredi in ob koncu vrste s pritiskom sklopke izključimo priključno gred. V novi vrsti s pritiskom tipke za tempomat povrnemo stare nastavitve priključne gredi. Če se traktor »duši« pri mulčenju, se število vrtljajev priključne gredi samodejno poveča. Pokrov motorja se strmo spušča navzdol, kar nam omogoča dobro preglednost pri delu. Prostorna kabina nudi veliko udobja za delo preko celega dneva. Ročice so ergonomsko oblikovane, na digitalnem prikazovalniku lahko preberemo številne informacije, kot so poraba goriva, informacije o prestavnem razmerju, število vrtljajev motorja, hitrosti traktorja, število delovnih ur,…. Izredno pregledna in udobna integrirana kabina vsebuje veliko serijske opreme in udobnim Deluxe zračno vzmetenim sedežem. Traktor odlikuje izredna okretnost in je vsestransko uporaben, še posebej je zaradi svoje okretnosti (radij obračanja je 4,2 metra) primeren za dela s sprednjim nakladalnikom. Opcijsko namestijo nakladalnik KL5520, ki omogoča maksimalno višino dviga 2,73 metra. Nakladalnik ima vgrajeno parkirno stojalo, kar omogoča hiter in preprost priklop ter odklop. Nakladalnik serije KL uporablja hidravlični sistem traktorja, ima nadzor z eno ročico-joystikom s plavajočim sistemom ter ima prikazovalnik poravnave žlice. Podjetje Daedong pri vseh svojih modelih Kioti vgrajuje le svoje komponente. To pomeni da so vsi sestavni deli od motorja, menjalnika, osi, hidravličnega sistema, dvigala, kabine, nakladalnika narejeni v tovarni v južni Koreji. Zato so vse komponente optimalno usklajene druga z drugo, kar omogoča dolgoletno vzdržljivost strojev in zanesljivo uporabnost, s 3-letno tovarniško garancijo. Tehnični podatki Model: Kioti DK 6010 C; motor: trivaljni, vodno hlajen, turbinski polnilnik, prostornina 1826 cm3, moč 43 kW/59 KM pri 2600 vrt./min.; količina goriva v rezervoarju: 45 litrov; menjalnik, sklopka: 16 + 16 prestav, štiri skupine, štiri prestave, mehanski ali hidravlični spreminjevalnik smeri, hitrost od 0,34 do 33 km/h naprej in od 0,33 do 31,6 km/h nazaj, sklopka: suha, enostopenjska; diferencialna zapora: zadaj, mehanski vklop; zavore: kolutne v oljni kopeli; hidravlično dvigalo: mehansko upravljanje, kategorija II, max. dvižna sila (zadnjega) 1700 kg, na skrajni točki dvig 1470 kg (po navedbi proizvajalca), prednjega (opcija) 1000 kg, pretočna količina hidravlične črpalke 55 l/min olja, 4 hitrih hidravličnih priklopov; priključna gred: zadnja 540, 540E, 750 vrt./min, prednja (opcija) 1000 vrt./min; pnevmatike: zadaj 360/70 R24, spredaj 280/70 R16, proizvajalec Kleber; mere (dolžina/širina/višina): 317 cm/141 cm/231 cm; masa: 1910 kg; masa traktorja preračunana na moč: 44,4 kg/kW (32,4 kg/KM); cena osnovnega modela z DDV: z lokom 21.200 evrov, s kabino 25.000 evrov; prodajalec: Avto-Mat & co., d. o. o., Ložnica pri Žalcu, tel.: (03) 710 41 20, faks: (03) 710 41 21, GSM: 041 615 774, E-pošta: infoŽavto-mat.si, www.kioti.si, www.daedong.co.kr Povzetek Novi traktor Kioti DK 6010 C (serija DK 10) je namenjen za vsestransko uporabo v komunalni dejavnosti, sadjarstvu, vinogradništvu in kmetijstvu. V osnovi je traktor opremljen z varnostnim lokom, na željo uporabnika ga je mogoče naročiti tudi s kabino. Je sodobno oblikovan, kompakten traktor s sinhroniziranim menjalnikom 16/16, z mehanskim ali hidravličnim invertorjem oziroma spreminjevalnikom smeri, s standardnim pogonom 4 × 4 in moči motorja od 45 do 60 KM. Model 6010 (60 KM) ima EKO mo tor s skupnim vodom vbrizga, DPF filtrom sajastih delcev in je zaradi tega zelo primeren za delo v notranjih prostorih in ekološko pridelavo. Ponaša se z visokim konstantnim navorom in tempomatom priključne gredi, tako da je poraba goriva zelo ugodna. Modela DK 4510 in DK 5010 imata klasičen štirivaljni motor, model DK 6010 C pa štirivaljnega. Traktorji serije DK so serijsko opremljeni z hidravličnim volanom, z dvema paroma hidravličnih izhodov zadaj, hidravličnim vklopom pogona 4×4 in zadnje priključne gredi, drsnim priklopom zadaj ter delovno lučjo. Vse traktorje serije DK je možno naročiti v ozki izvedbi za vinogradništvo ali klasični kmetijski izvedbi. Nadgradimo ga lahko z originalnim sprednjim nakladalnikom, zadnjo kopalno roko, sprednjim hidravličnim dvigalom in sprednjo priključno gredjo.

Tue, 10. Dec 2019 at 07:40

444 ogledov

Specialni mulčer INO MS HEMP
Namreč stebla industrijske konoplje so zelo vlaknasta in izredno težavna za mulčenje, saj se pri standardnih mulčerjih vlakna navijejo na gibljive sklope mulčerja že po nekaj metrih. Sicer podjetje INO Brežice izdeluje sejalnice, profesionalne trosilnike soli in peska z elektroniko, trosilnike mineralnih gnojil na dva diska z elektroniko, vibracijske podrahljalnike z elektroniko, visokokakovostne mulčerje (poljedelske, sadjarsko-vinogradniške, mulčerje za vzdrževanje travnatih površin itn.) z pametnim senzorjem za merjenje vibracij ter profesionalno elektroniko za kmetijske in komunalne stroje. Preizkus mulčerja MS HEMP smo opravljali na kmetiji Maroša. Na sliki sta oče Aleš in sin Ambrož Maroša. Mulčer MS HEMP se uporablja v poljedelstvu za drobljenje slame (od pšenice, ječmena, soje..) žit in stebel industrijske konoplje. Specialni namenski ravni noži na rotorju zajemajo organski material in ga zrežejo na manjše kose. Material na svoji poti med rotorjem in ogrodjem mulčerja naleti še enkrat na skupino nožev, ki so pritrjeni na ogrodje. S tem dosežemo še dodatno sekanje materiala na čim manjše kose. Usmerniki mase, ki se namestijo po potrebi, omogočijo enakomeren raztros zmulčane mase. Kakovostno mulčijo (razkosavajo, drobijo) žetvene rastlinske ostanke (slamo od od pšenice, ječmena, soje, riža…) po spravilu kmetijskih pridelkov. Kompaktna izvedba zagotavlja vzdržljivost in trpežnost tudi ob težjih delovnih pogojih. Inovativna konstrukcijska izvedba in pazljiv izvor najkakovostnejših sestavnih komponent je pogoj za vzdržljivost tudi ob maksimalnih obremenitvah pri mulčenju (rezanju, drobljenju) stebel industrijske konoplje. Opis stroja Mulčer MS je nošen traktorski priključek. Priklop je možen na zadnji strani traktorja. Glavni sestavni deli mulčerja so: tritočkovni priklop, ohišje mulčerja, multiplikator, jermenski prenos, podporni kolesi, sprednje varovalne ploščice, zadnji premičen pokrov ter rotor z delovnimi elementi, ki je pritrjen na stranskem delu ohišja in je gnan preko kardanske gredi, reduktorja in bočnega jermenskega prenosa. Standardna oprema so ravni noži, ki lahko mulčijo slamo in stebla industrijske konoplje. Patentiran rotor se v osnovi vrti s hitrostjo nekaj več kot 2000 vrtljajev na minuto, pri testiranem mulčerju MS HEMP je hitrost za tretjino višja. Gnan je prek kardanske gredi, zobniškega prenosa v multiplikatorju in jermenskega prenosa. Delovna telesa – noži odrežejo mulčeni material in ga vržejo prek protinožev v zadnji del ogrodja. Delovna telesa imajo rezilo z obeh strani, tako da omogočajo dvojno življensko dobo. Nastavitev delovne višine rezi (mulčenja) je odvisna od delovnih razmer in lastnosti ter količine mulčenega materiala. Višino nastavljamo s hidravličnim sistemom traktorja. Pri tem moramo upoštevati, da je lahko najmanjša nastavljena višina od 2 do 4 cm od tal in da teče mulčer zgolj po dveh podpornih kolesih. Z njimi se nastavlja groba višina mulčenja na pet različnih višin s tem, da premeščamo vijak za nastavljanje. Pri tem je potrebno paziti, da sta višini obeh koles enaki. Groba delovna višina se v praksi običajno nastavi pred začetkom dela, fino nastavitev pa opravimo s premikanjem zgornje ročice tritočkovnega hidravličnega drogovja. Paziti moramo, da se delovni elementi nikoli ne dotikajo tal. Sicer pa lahko višino nastavljamo tudi s hidravličnim dvigalom traktorja. Hitrost mulčenja je zelo odvisna od delovnih razmer in materiala, ki ga mulčimo. Optimalna hitrost znaša glede na sestoj rastlinske mase 3 do 8 km/h. Pri industrijski konoplji je največja delovna hitrost 3 km na uro, v pripravi pa je izvedba, ki bo dosegala hitrost mulčenja do 6 km na uro. Delo je bilo opravljeno počasi, a kakovostno. Hitrost mulčenja je znašala 3 km/h. Stebla industrijske konoplje so izredno težavna za mulčenje. Ojačan model MS HEMP se uporablja za učinkovito mulčenje stebel industrijske konoplje – "industrial hemp stalks mulching". Inovativno razvit rotor z delovnimi telesi v obliki dvojne sinusoide, z namenskimi rezilnimi elementi, preprečuje navijanje žilavih dolgih vlaken na cev rotorja. Rotor ima patentirano dvospiralno razporeditev delovnih teles (v preseku 45°). Razporeditev je zelo ugodna za enakomerneje obremenjen rotor, tišje obratovanje stroja in manjšo porabo moči za pogon mulčerja (do 24 odstotkov) s tem pa tudi manjšo porabo goriva pri enakem opravljenem delu. Mulčer je robustne izdelave, multiplikator je posodobljen in omogoča doseganje višjih hitrosti vrtenja rotorja, in sicer nad 3000 vrtljaji na minuto. Vzdrževanje stroja Pred začetkom priklapljanja stroja moramo preveriti: če je stroj na splošno v dobrem stanju, če so vsi zaščitni elementi pravilno nameščeni, če so na rotorju nameščeni vsi delovni elementi in so v dobrem stanju, če je stroj dobro namazan, če je v reduktorju dovolj olja, če so jermeni pravilno napeti, če se največji dovoljeni vrtljaji (1000 vrt./min) ter smer vrtenja priključne gredi traktorja ujemajo z vrtljaji in smerjo vrtenja stroja. Na koncu vsakega delovnega dne moramo stroj dobro očistiti, posebej pa delovne elemente, ležaje. Pri menjavi olja v moramo uporabiti dobra dva litra olja SAE 90. Konoplja ima izredno žilavo in vlaknato steblo in najtežja pri pridelavi sta žetev in mulčenje. Če preveč oleseni, se je sploh ne da več žeti. Tudi v optimalnem času žetve imajo velike težave, saj se dolga vlakna navijejo na vrtljive se dele kombajna in zaradi trenja lahko pride kaj hitro do ognja in požara na stroju. Zato en dan žanjejo, naslednji dan pa ves dan čistijo kombajn. Kombajn so tudi prilagodili za spravilo konoplje, zvišali so pobiralni del, tako da žanjejo le vršičke in liste, steblo pa nato zmulčijo s posebnim mulčerjem. Pri tem so morali večkrat preizkušati različne rešitve, da so na koncu našli ustrezno skupaj s podjetjem INO Brežice, kateremu prvemu preizkusu mulčenja smo tudi prisostvovali. Izkazalo se je kot uspešno. Pri menjavi olja v multiplikatorju je treba paziti, da uporabimo vedno isto vrsto olja, in sicer kakovosti SAE 90. Nalijemo lahko okoli 2,1 l olja skozi odprtini na vrhu reduktorja in polosi, ki sta zamašeni s čepom. Olje nalijemo do nivoja kontrolnih čepov reduktorja in polosi na sprednji strani polosi in na reduktorju. Multiplikator je ojačan in omogoča vrtenje rotorja s hitrostjo 3000 vrtljajev na minuto. Stroj ima štiri mazalke (niple), ki so na levem in desnem kolesu ter na levem in desnem ležaju rotorja. Kardansko gred pa mažemo po navodilih proizvajalca kardana. Pravilna napetost jermenov je pogoj za optimalno delovanje stroja kot tudi za trpežnost samih jermenov. Ta serija mulčerjev ima samodejni napenjalnik jermenov z gumijasto vzmetjo. Obrabljene ali poškodovane delovne elemente moramo zamenjati. Noži se lahko obrnejo, ko se obrabijo. Če je tek rotorja po zamenjavi nemiren, ga moramo uravnotežiti, kakor tudi po zamenjavi celotnega kompleta delovnih elementov. Varovanje mulčerja je lahko dvojno: tako s sklopko na kardanski gredi (če naročimo tako gred) kot z jermeni (ki lahko pri preveliki obremenitvi mulčerja zdrsnejo). Če mulčer uporabljamo razumno in vozno hitrost prilagodimo sestoju rastlinske mase, ki jo moramo pomulčiti, ne pride do aktiviranja varovalnih elementov. Če pa mulčer priključimo na zelo močan traktor, lahko pri velikih voznih hitrostih hitro presežemo zmogljivost mulčerja. Takrat pridejo prav vgrajeni varovalni sistemi pred preobremenitvijo. Sicer proizvajalec navaja, da je ta mulčer namenjen za traktorje z močjo od 75 do 130 KM.  Končna ocena Svoje delo je mulčer opravil dobro, kakovost mulčenja je bila odlična, tako da bodo postopki razpadanja pomulčene mase konoplje potekali normalno ob vdelavi v tla. Ker delamo z odprtim pokrovom, se ta mulčer priklaplja le na zadnjem delu traktorja. Čeprav traktor s svojimi kolesi povozi sicer stoječo rastlinsko maso, mulčer povoženo maso s svojim sesalnim učinkom rotorja privzdigne, tako da se tudi ta kakovostno zmulči. Zadenjski priklop je seveda pozitiven tudi zaradi manjše (oziroma nikakršne) obremenitve traktorja s prahom, ki morebiti nastaja ob mulčenju. Zdrobljena oz. razrezana masa po mulčenju z mulčerjem MS HEMP omogoča pridelovalcem industrijske konoplje učinkovito oranje brez nadležnega nabiranja stebel konoplje na lemež pluga. Tehnični podatki Model: mulčer MS HEMP, priklop: zadaj, delovna širina: 1,70 m, priporočena moč traktorja: 55 do 95 kW (75 do 130 KM), vrtljaji priključne gredi: 1000 vrt./min, število nožev: 64 (65), masa: 490 kg, priklop: II. kategorija, konstrukcijska širina: 205 cm, delovna širina: 170 cm, dolžina: 113 cm, višina: 97 cm, vrtljaji rotorja: 3000 vrt./min, proizvajalec: INO Brežice, d. o. o., Industrijska oprema, Krška vas 34b, 8262 Krška vas, tel.: (07) 495 92 33, faks: (07) 495 91 51, e-naslov: inoŽinobrezice.si, www.inobrezice.com
Teme
Lindner Testi traktorjev Lintrac 110 Tehnika in Narava

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lindner Lintrac 110