Bojan Požar je objavil/a novo fotografijo
20:56
18:52
Tehnika Narava

Prijatelji

Kioti PX 1153
 

Podjetje Avto-Mat & co., d. o. o., iz Ložnice pri Žalcu, je generalni uvoznik in zastopnik za traktorje znamke Kioti. V Sloveniji traktorji Kioti zavzemajo pomemben delež po prodaji. Tudi letos načrtujejo prodajo od 40 do 50 traktorjev. Traktorje proizvaja podjetje Daedong iz Južne Koreje z dolgoletno tradicijo, in sicer od leta 1947, ko so začeli z lastnim razvojem in proizvodnjo traktorjev.

V tem času so razvili serijo traktorjev od 20 do 115 KM za kmetijske, komunalne in vinogradniške namene in pred 20 leti začeli s prodajo tudi v Evropi. Celotna proizvodnja traktorjev in sestavnih delov poteka v njihovi tovarni v Seulu, kar jim omogoča nadzor nad kakovostjo. Na Nizozemskem v Rotterdamu so leta 2006 odprli KIOTI Center Evrope, kjer je kompletna zaloga traktorjev in rezervnih delov za Evropo. Letna proizvodnja znaša 15 tisoč traktorjev in 50 tisoč kakovostnih dizelskih motorjev, ki jih prodajajo tudi drugim proizvajalcem kmetijske in gradbene mehanizacije.

V Stari Gori v Slovenskih goricah smo preizkusili popolnoma nov model na tržišču, ki ga je podjetje šele začelo prodajati. Model PX 1153 sodi v serijo traktorjev Kioti PX 30, ki je sodobna moderna in izpopolnjena serija traktorjev za delo v kmetijstvu in gozdarstvu. V osnovi je traktor opremljen z udobno varnostno kabino, ki je klimatizirana, ogrevana, ima strešno okno, radio-CD (Bluetooth in mp3 predvajalnik) in deluxe zračni sedež. Je kompakten traktor s sinhroniziranim menjalnikom – Power Shuttle, pogonom 4 × 4 in moči 93, 103 ali 113 KM. Traktorji serije PX 30 so serijsko opremljeni s hidravličnim volanom, štirimi hidravličnimi izhodi zadaj, ročico za upravljanje sprednjega nakladalnika ali hidravlike spredaj.

Tehnika Narava
Tehnika Narava
Objavil/a 2017-03-23 11:14:40 (Mar 23, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn