Bojan Požar je objavil/a novo fotografijo
20:56
18:52
Tehnika Narava

Prijatelji

New Holland T5.120
 

Podjetje New Holland je letos spomladi predstavilo prenovljeni seriji T5 in T6, ki ju odlikuje velika moč, navor, stopenjski in brezstopenjski menjalniki, zmogljivo hidravlično dvigalo in odlični kabini. Prenova je bila potrebna predvsem pri motorjih; le ti sedaj pri obeh serijah izpolnjujejo zahteve za izpušne pline stopnje IV (Tier IV final). Traktorje New Holland v Sloveniji zastopa podjetje ITRO iz Štor. Iz proizvodnega programa so na voljo traktorji od 35 do 692 konjskih moči, ki so glede na namen razdeljeni v več serij.

Na kmetiji Korenjak oz po domače »Pri Loških« na obrobju celjske kotline, natančneje v Dramljah, smo imeli priložnost podrobneje spoznati novo serijo T5, in sicer model T5.120. Na traktor smo imeli priključeno samonakladalno prikolico Pöttinger Faro 4000.

T5 (Electro Command™)

Serija T5 je na trgu tretje leto in spada v Evropi med najbolj prodajne serije traktorjev podjetja New Holland, saj predstavlja nadaljevanje priljubljenih serij T5000, TLA, TL in L. Letos smo bili priča prenove motorja kot glavne novosti, uvedba vzmetenja sprednje preme, opcijsko je tovarniško nameščen nosilni okvir in krmilne ročice za sprednji nakladalnik, izboljšane so funkcije Electro Command menjalnika, večja je dvižna sila zadnjega hidravličnega dvigala, močnejša je sprednja prema in povečana je največja dovoljena masa. Prilagodili so tudi obliko pokrova motorja in je podoben večjim serijam.

Tehnika Narava
Tehnika Narava
Objavil/a 2016-08-16 11:24:13 (Aug 16, 2016)

ZADNJE OBJAVE

close_btn