Bojan Požar je objavil/a novo fotografijo
20:56
18:52
Tehnika Narava

Prijatelji

Gorenčev česalo Puler 450
 

Podjetje Gorenc iz Spodnjega Brnika na Gorenjskem posluje že od leta 1970 naprej. Danes imajo v proizvodnem programu številne kmetijske stroje, delimo jih lahko v več kategorij. Znani so po izdelavi česal, kultivatorjev, predsetvenikov, travniških bran, njivskem valju, vilic za bale, nakladalnih drogovih in plugih za sneg in ravnanju ter planiranju zemlje. Poleg tega pa nudijo tudi druge ključavničarske storitve, peskanje, lakiranje itd.

Česala delovne širine od 2 do 6 metrov predstavljajo učinkovit pripomoček za mehansko zatiranje plevelov. Z uporabo se uniči večino plevela, hkrati pa prezračite obdelovalno površino in preprečite pojav zaskorjitve tal. Primerno obdelana tla preprečujejo izpiranje dušika in povečujejo dostopnost hranil, s čimer omogočajo hitrejši vznik rastlin in višjo kakovost končnega pridelka. Mehansko zatiranje plevelov nadomešča oziroma dopolnjuje kemični nadzor pridelave, kar pripomore k manjši onesnaženosti tal s fitofarmacevtskimi sredstvi in k višji kakovosti končnih proizvodov.

Za česalo je značilno, da deluje na velikih površinah, vendar za to ne potrebuje traktorja z visoko vlečno zmogljivostjo. Za česalo Puler 450 potrebujemo traktor z močjo 45 KM. Modela 450 in 600 sta hidravlično zgibajoča, imata dvosmerni cilinder in potrebujeta dva priklopa za na traktor. Modela 200 in 300 sta nezložljiva, kar za transport niti ni pomembno, saj ostaja v zakonskih okvirih za prevoz po cestah. Vsi modeli Puler imajo dva podporna kolesa, model 600 pa ima možnost še dodatnih dveh koles. Na vse modele je možno dograditi sejalnice za dosejavanje semena. Delovna polja pri modelih 300 in 450 so široka 1,5 metra, pri modelih 200 in 600 pa so široka 2,0 metra. Obešena so na osnovno ogrodje in so gibljiva v vse smeri – levo in desno se gibljejo na osovini, gibanje naprej in nazaj pa omogočajo verige in vmesno ogrodje.

Tehnika Narava
Tehnika Narava
Objavil/a 2016-02-09 11:53:24 (Feb 09, 2016)

ZADNJE OBJAVE

close_btn