Dajana Babič je objavil/a objavo Mnenja o kanabisu
22:47
Dajana Babič je objavil/a objavo Zemljanka
20:49
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
20:13
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
20:07
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
16:07
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
13:49
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
13:33
12:59
Oseba Drago Lužar je začel/a spremljati Novo mesto, moje mesto in 1 ostalih zidov
11:15
Tehnika Narava

Prijatelji

Izšla je nova številka revije Tehnika in Narava s katalogom Standardnih traktorjev
 

V tokratni številki revije Tehnika in Narava predstavljamo

Test
Fendt 313 Vario S4 Profi

Statistika
Trg traktorjev v letu 2018

KATALOG STANDARDNIH TRAKTORJEV

Seznam proizvajalcev in prodajalcev
Standardni traktorji

UVODNIK

Trend letne prodaje traktorjev lahko ponovno za lansko leto ocenimo kot »dobro« ne le v Sloveniji, ampak tudi v drugih evropskih državah. S skoraj 1500 prodanimi traktorji je prodaja večja kot lani in primerljiva z ravnjo med leti 2010 in 2014. Spodbudne številke so dober pokazatelj, da so gospodarske razmere stabilne in podjetja, ki tržijo kmetijsko mehanizacijo, lahko načrtujejo stabilno prodajo tudi naprej po sušnih letih 2015 in 2016.

Tudi zato so slovenski prodajalci kmetijske mehanizacije lahko zadovoljni, da se podobna prodaja načrtuje tudi v letu 2019, za kakšne bolj spodbudne številke kot je bila prodaja leta 2008 s skoraj 2500 traktorjev, pa pri nas ni več mogoče. Število nakupov na letni ravni bo predvsem odvisen od odkupnih cen pridelkov in v kolikor se bo kakšno leto trg ponovno zlomil, se bo posledično zmanjšala tudi prodaja traktorjev. Zaenkrat agrarni ekonomisti napovedujejo stabilne cene skoraj do leta 2025.

Pred vami je nov in pregleden katalog traktorjev za leto 2019, v katerem so zbrani in predstavljeni vsi standardni traktorji na slovenskem trgu. Za drugo številko Tehnike in Narave, ki bo izšla v začetku maja, pa pripravljamo še podroben katalog sadjarsko-vinogradniških, komunalnih in gorskih traktorjev ter transporterjev. V tretji, junijski številki priljubljene priloge o mehanizaciji bodo predstavljeni še enoosni in mali gumigosenični traktorji, dvoriščni traktorji pa konec leta, v novembrski številki naše revije.

Tokrat vam predstavljamo 550 standardnih traktorjev, ki jih lahko izberete in kupite v Sloveniji. To je velika številka, saj ima vsak model še številne druge različice, tako pri opremi, vrsti menjalnika in drugih značilnostih. Čeprav so na voljo številni različni modeli pa se kar tretjina traktorjev na našem tržišču proda v okviru iste serije posamezne blagovne znamke. Kot zanimivost lahko omenimo, da kar 70 odstotkov vseh na novo prodanih traktorjev prodajo trgovci oziroma zastopniki desetih blagovnih znamk, preostalih 30 odstotkov prodanih traktorjev pa se porazdeli med 30 različnih blagovnih znamk. Povprečna moč prodanih traktorjev pri nas je bila lani 64,4 kW oziroma 87,6 KM, kar je dva kilovata več kot pred letom dni in je odraz prodaje večjih traktorjev.

Če pogledamo prodajo po skupinah proizvajalcev se vrstni red na prvih treh mestih zadnjih nekaj let ne spreminja. Za koncernoma CNH z blagovnimi znamkami New Holland, Steyr in Case IH in SDF z blagovnimi znamkami Deutz Fahr, Same in Lamborghini, sledi John Deere, nato pa Antonio Carraro, Impodan, Solis, in Goldoni, za njimi pa še skupini Agco (Fendt, Massey-Ferguson, Valtra) in Argo (Landini, McCormick in Valpadana).

Tehnika Narava
Tehnika Narava
Objavil/a 2019-03-20 10:57:52 (Mar 20, 2019)

ZADNJE OBJAVE

close_btn