Dajana Babič je objavil/a objavo Mnenja o kanabisu
22:47
Dajana Babič je objavil/a objavo Zemljanka
20:49
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
20:13
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
20:07
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
16:07
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
13:49
Unregistered Anonymus je komentiral/a na 5G
13:33
12:59
Oseba Drago Lužar je začel/a spremljati Novo mesto, moje mesto in 1 ostalih zidov
11:15
Tehnika Narava

Prijatelji

Nova številka revije Tehnika in Narava (TiN)
 

V novi številki revije Tehnika in Narava, ki je izšla v sredo, 14. marca, preberite:

Statistika
Trg traktorjev v letu 2017

Zgodovina
Waterloo Boy N

Traktorji
Seznam proizvajalcev in prodajalcev
Standardni traktorji

Uvodnik

Lansko leto lahko po prodaji traktorjev ocenimo kot »dobro« leto tudi v Sloveniji in ne le v drugih evropskih državah. Z več kot 1400 prodanimi traktorji, kar je četrtino več kot leto prej, je prodaja ponovno primerljiva z ravnjo med leti 2010 in 2014. Spodbudne številke so dober pokazatelj, da so se krizne gospodarske razmere začele umirjati in da podjetja, ki tržijo kmetijsko mehanizacijo, okrevajo po sušnih letih 2015 in 2016.

Slovenski prodajalci kmetijske mehanizacije bodo lahko zadovoljni, če se bo tudi vnaprej prodaja ustalila med 1300 in 1500 prodanimi novimi traktorji na leto. Hkrati pa se zelo dobro zavedajo, da bo mejo 1500 prodanih traktorjev v naslednjih letih zelo težko preseči, če sploh še kdaj. Da bi še kdaj dosegli ali celo presegli prodajni uspeh iz leta 2008, ko je bilo v Sloveniji prodanih kar 2451 traktorjev, pa je nerealno pričakovati. 

Pred vami je nov in pregleden katalog traktorjev za leto 2018, v katerem so zbrani in predstavljeni vsi standardni traktorji na slovenskem trgu. Za drugo številko Tehnike in Narave, ki bo izšla v začetku maja, pa pripravljamo še podroben katalog sadjarsko-vinogradniških, komunalnih in gorskih traktorjev ter transporterjev. V tretji, junijski številki priljubljene priloge o mehanizaciji bodo predstavljeni še enoosni in mali gumigosenični traktorji, dvoriščni traktorji pa konec leta, v novembrski številki naše revije.

Tokrat vam predstavljamo 550 standardnih traktorjev, ki jih lahko izberete in kupite v Sloveniji. To je velika številka, saj ima vsak model še številne druge različice, tako pri opremi, vrsti menjalnika in drugih značilnostih. Čeprav so na voljo številni različni modeli pa se kar tretjina traktorjev na našem tržišču proda v okviru iste serije posamezne blagovne znamke. Kot zanimivost lahko omenimo, da kar 70 odstotkov vseh na novo prodanih traktorjev prodajo trgovci oziroma zastopniki desetih blagovnih znamk, preostalih 30 odstotkov prodanih traktorjev pa se porazdeli med 30 različnih blagovnih znamk. Povprečna moč prodanih traktorjev pri nas je bila lani 62,3 kW oziroma 84,7 KM, kar je en kilovat več kot pred dvema letoma.

Če pogledamo prodajo po skupinah proizvajalcev se vrstni red na prvih treh mestih zadnjih nekaj let ne spreminja. Za koncernoma CNH  z blagovnimi znamkami New Holland, Steyr in Case IH in SDF z blagovnimi znamkami Deutz Fahr, Same in Lamborghini, sledi John Deere, nato pa Antonio Carraro, Goldoni, Impodan in Solis, za njimi pa še skupini Argo (Landini, McCormick in Valpadana) in Agco (Fendt, Massey-Ferguson, Valtra).

Katalog traktorjev v reviji Tehnika in Narava dopolnjujemo z izdajo nove knjige Katalog traktorjev 2018, ki je izšla pred kratkim pri Založbi Kmečki glas. Na 220 straneh predstavljamo blagovne znamke traktorjev in serije, ki so v ponudbi pri nas. Katalog jasno in pregledno predstavlja ponudbo slovenskih proizvajalcev in zastopnikov tujih blagovnih znamk. V njem je zbranih 26 blagovnih znamk in več kot 170 serij standardnih, sadjarsko-vinogradniških, komunalnih, gorskih, gozdarskih in dvoriščnih traktorjev. Verjamemo, da boste v njem našli traktor, ki ustreza delovnim potrebam na vaši kmetiji.

Tehnika Narava
Tehnika Narava
Objavil/a 2018-03-15 09:31:58 (Mar 15, 2018)

ZADNJE OBJAVE

close_btn