Case IH Luxxum 120

30 novembra, 2016
0
0

Letos poleti smo si severno od Münchna v Nemčiji premierno ogledali popolnoma novo serijo traktorjev Case IH Luxxum , pred kratkim pa smo imeli priložnost omenjeni traktor Luxxum 120 tudi podrobneje preizkusiti. Na Dolgih njivah pri Gorenji vasi smo z njim nakladali in prevažali hlodovino. Nova serija Luxxum obsega zaenkrat tri modele, in sicer Luxxum 100 (99 KM), Luxxum 110 (107 KM) in Luxxum 120 (117 KM) maksimalne moči. 

Traktorje Luxxum bi lahko po moči in opremljenosti uvrstili med traktorje Farmall in Maxxum in jih izdelujejo v San Valentinu v Avstriji. Kmetje bodo tako dobili zelo odziven in pregleden traktor, ki ga bodo z lahkoto upravljali. Delovna moč traktorja je primerna za številna dela, tako na dvorišču, kot tudi na polju. Pri tem je v pomoč ZF menjalnik, nova vzmetena sprednja prema in močno hidravlično dvigalo.

Pri šibkejših dveh modelih znaša vzpon vrtilnega momenta 42 %, pri modelu Luxxum 120 pa 37 %. Vsi trije modeli so opremljeni s štirivaljnimi FPT motorji prostornine 3,4 l, so vodno hlajeni z direktnim vbrizgom goriva, s turbinskim polnilnikom in s hladilnikom zraka (intercooler). Opremljeni so s tehnologijo skupnega voda (angl. Common Rail) za dovod goriva. Nivo izpušnih plinov stopnje IV dosegajo s sistemom HI-eSCR z Low Rate AGR«.

Več o testu v tiskani reviji Tehnika in Narava 5/2016.

Poglejte VIDEO prispevek testnega preizkusa novega traktorja Case IH Luxxum 120.