Bojan Požar je objavil/a 2 nove fotografije
23:47
Oseba Dajana Babič je spremenil/a sliko ozadja
20:17
Dajana Babič je objavil/a novo fotografijo
17:47
Tehnika Narava

Prijatelji

Hmeljarski Lindner Lintrac 90
 

Tradicija podjetja Lindner traja že sedemdeset let. Je proizvajalec standardnih traktorjev, že več let so v njihovi ponudbi specialni traktorji – transporterji za hribovske kmetije in komunalne namene. Na sejmu Agritechnica leta 2013 so prvič predstavili standardni traktor Lintrac z brezstopenjskim menjalnikom in upravljano zadnjo osjo podobno kot pri transporterjih. Traktor so sedaj nadgradili tudi z različico za trajne nasade. Sami smo preizkusili traktor Lintrac 90, ki je prirejen za delo v nasadih hmelja in so ga prvič predstavili na lanski Agritechnici.

Hmeljarska izvedba se od klasične po zunanjosti razlikuje predvsem v nadgradnji z okroglimi cevmi. Zaščitena so sprednja kolesa in blatniki, streha ter stopnice za vstop v traktor. Tako preprečimo, da ob prehodu v nasadu ne zapnemo posameznih rastlin hmelja, ki visijo na vozno območje.

Rezervoar za gorivo je nekoliko manjši, namesto 100 litrov pri klasični izvedbi, ima hmeljarska izvedba prostornino 80 litrov. Ožje so tudi stopnice in ne segajo izven območja zadnjih pnevmatik. Izpuh je obrnjen navzdol, akumulator je namesto na desni strani traktorja, nameščen na levi strani. Traktor je od klasične izvedbe ožji, namesto 210 cm širine, je širok le 174 cm, tako da je posledično ožji sprednji in zadnji del traktorja. Teleskopska ogledala se med vožnjo v nasadu lahko sklopijo naprej in ne ovirajo vožnje. Tudi osvetljava oziroma delovne luči so pomaknjene na sprednji del kabine in so zaščitene z nadgradnjo. Ima dodatno luč za nočno osvetlitev delovne površine.

Tehnika Narava
Tehnika Narava
Objavil/a 2016-08-16 11:29:23 (Aug 16, 2016)

ZADNJE OBJAVE

close_btn